0

Planten voor katten

Komt er niet al te veel zonlicht in je kamer? Geen probleem voor de bamboepalm. Je zet m immers het best in de schaduw. Daarnaast hoef je m ook niet meer dan een keer per week water te geven. Meer tijd voor je hond of kat! Een tropische plant, wat betekent dat je m goed in het zonlicht. Het staat zo gezellig, een vensterbank vol planten met een kat ernaast die in het zonnetje zit. Maar weet je dat veel kamerplanten niet zo goed voor katten zijn? En ook in tuinen is er heel wat groen waar je kat akelig ziek van extra kan worden als hij er een hapje van neemt. Katten zijn vaak gefascineerd door uw (kamer)planten. Wanneer u dit gedrag niet waa rdeert, kunt u tegen het kauwen bijvoorbeeld bitterspray of cayenne peper op de bladeren strooien. Speciaal kattengras is ook een alternatief.

planten voor katten

verborgen gevaren van planten voor katten

Is mijn plant giftig voor mijn kat of hond? Hier vind je een zwanger verzameling aan plant en die veilig zijn voor huisdieren. Bij het opeten van de plant dan tenminste. Ken je de Chlorophytum Comosum? Een veilig e, niet- giftige plant voor katten. Weer eens wat anders dan kattengras! Het is helaas niet zo dat honden en katten altijd instinctief weten welke planten eetbaar zijn en bij welke ze uit de buurt moeten blijven. Geen makkelijke combinatie: katten en planten in huis. Lees hier e nkele tips om jouw planten catproof te maken. En bekijk de lijst met giftige kamerplanten. Katten eten soms van planten. Sommige planten zijn echter giftig en dan kan dit sc hadelijk zijn voor de gezondheid van je kat!

planten voor katten

heeft veel licht nodig, maar. Loop je tegen een van deze plantenproblemen aan met de Chlorophytum? Dit kun je doen. De bladeren zijn flets of gelig oorzaak: te weinig water. Geef hem nog eens een extra dompelbadje. Er ontstaan veel bruine bladeren oorzaak: de lucht is te droog. Meer ventileren helpt voor een goed binnenklimaat! Zet alle ramen elke dag een half uur open de plant groeit uit zijn pot of kan zijn eigen gewicht niet meer dragen oplossingen: verplant je Chlorophythum naar een grotere pot verlos hem van overtollig gewicht door wat stengels kort te knippen knip een. Er zijn zoveel giftige planten voor dieren, dat het eigenlijk leuker is om te lezen wat veilige planten zijn voor je huisdier! Daar is gelukkig ook een handige website over. Bron: non-toxic spider plant (Amerikaanse dierenbescherming -, veilige planten -, kan weinig kwaad -, niet-giftige kamerplanten -, stichting consument en veiligheid -, veilige planten voor katten -, licg giften -, giftige planten en veilige alternatieven).

Planten die giftig zijn voor katten, de meest voorkomende planten

Katten en planten in huis lizziecats

De uitlopers kun je ruim afknippen en laten wortelen in een glas water of simpelweg in een potje met aarde zetten. Belangrijk : als je deze plant koopt bij een tuincentrum, kies dan voor de biologische variant, zodat je kat geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgt bij het eten ervan. Verzorging van de Chlorophytum Comosum Dit is een makkelijke en luchtzuiverende plant. Deze kamerplant krijgt veel uitlopers waaraan zich nieuwe plantjes vormen. Dit maakt hem geschikt als hangplant (waardoor je katten er overal makkelijk bij kunnen om eraan te knabbelen!). Rond mei-juli krijgt de Chlorophytum kleine witte bloemetjes. Hij laat zich heel makkelijk stekken. Knip een uitloper ruim af en zet het in potgrond in een plastic binnenpotje met gaatjes onderin. Kies daarna een leuke buitenpot. Een buitenpot met gaten onderin voor is ook geschikt! Kenmerken veilige plant voor honden en katten om op te eten (kies voor dit doel het liefst een biologische) de variant Ocean heeft de zachtste bladeren voor katten te gebruiken als hangplant luchtzuiverend geschikte plant voor in de slaapkamer (men zegt dat je nachtrust verbetert.

planten voor katten

De katten die wel van de plant aten, braakten niet altijd na het eten ervan. Diarree hadden ze al zeker niet. Overigens eten de katten van Marieke regelmatig gras, waarbij ze ook niet altijd overgeven. Na een paar jaar zelf thuis testen durft Marieke wel te stellen dat de Chlorophytum een veilige plant is voor katten. Gelukkig kan een volwassen plant tegen een stootje, want soms zagen de planten er behoorlijk afgekloven uit. Chloe bij twee verschillende varianten van de Chlorophytum Comosom. Links op de foto: de Ocean de veilige kamerplant de chlorophytum Comosum beschouwen wij na grondig onderzoek als een veilige kamerplant voor honden en katten. Deze plant is niet giftig. De chlorophytum Comosum Ocean is de variant die de zachtste bladeren heeft. Katten vinden het heerlijk om aan de punten te knagen. Weer eens wat anders dan kattengras! Deze plant laat zich ook erg makkelijk stekken.

9 kamerplanten die niet giftig zijn voor huisdieren

Het is geen probleem als katten (of honden) daarvan eten. Gebruik je gezond verstand en ga naar je dierenarts als je kat teveel plantaardig materiaal eet, (te) vaak ziek is of ander zorgelijk eetgedrag vertoont. Chloe gebruikt de Chlorophytum ook tijdens de jacht op speelgoed. Thuis testen, vrijwilliger Marieke heeft vervolgens bij het tuincentrum een Chlorophytum Comosum Ocean gekocht en zij heeft van een vriendin een stekje gekregen van een onbekende Chlorophytum-variant. De katten van Marieke hebben maandenlang mogen testen, snuffelen en eten van de planten. Niet iedere kat had er interesse. Chloe en Tonick hadden net als de andere katten onbeperkt toegang tot de Chlorophytum-planten, maar gaven toch de voorkeur aan het eten van gras. Marieke vindt het grote voordeel van de Chlorophytum dat de bladeren breed zijn en dat de katten er hapjes van nemen. De kans dat er een (stuk) blad van de Chlorophytum in de keel of neus blijft steken, is klein. Dat risico is er zeker wel met gras. . Dat is de reden dat Marieke liever zou hebben dat haar katten geen gras eten, maar knagen aan de Chlorophytum! planten voor katten

Dit is bepaald geen schokkend nieuwtje. Kattenkruid bevat ook een stof met een mild hallucinerende (kortdurende) werking en kattenkruid is alom geaccepteerd als een veilige verrijking van een kattenomgeving. Hoewel de dier auteur beaamt dat de plant wordt beschouwd als niet-giftig, waarschuwt zij voor bijwerkingen die volgens haar komen door de werkzame stoffen in de plant: mogelijk maagklachten, overgeven en diarree. Dit zijn dezelfde klachten die op kunnen treden als katten gras eten. Wij vinden de argumenten in het artikel niet genoeg onderbouwd om de Chlorophytum als gevaarlijk te beschouwen: dat katten af en toe behoefte hebben aan stoffen die voorkomen in plantaardig materiaal is een feit. Dat katten een voorkeur zouden hebben voor Chlorophytum omdat er verslavende stoffen in zitten (met een vergelijkbare werking als kattenkruid is voor ons niet aangetoond dat de vermeende klachten zouden ontstaan door de werkzame stof in de Chlorophytum, is voor ons ook niet bewezen. De genoemde klachten zijn dezelfde klachten als die een kat ervaart als hij ander plantaardig materiaal eet overdaad schaadt, en dat geldt voor alles. Als je kat thuis grasmaaier gaat spelen of laten geen enkele plant met rust kan laten, dan is het misschien goed te onderzoeken of je kat zich verveelt. Het kan een idee zijn structureel een paar minuten per dag samen met je kat te gaan spelen. Als je het graas-gedrag van je kat zorgelijk vindt, als je kat iedere dag van de plant eet en moet overgeven of als je kat wel heel vaak diarree heeft (al dan niet met stukjes uitgepoepte plant) dan moet je natuurlijk gewoon naar een dierenarts! Het overmatig eten van plantaardig materiaal kan een andere oorzaak hebben of een symptoom zijn van een ander medisch probleem. Onze conclusie: de Chlorophytum Comosum is een veilige, niet-giftige kamerplant.

Eens wat anders dan kattengras - stichting Kattenzorg Nijmegen

De fokker had deze plant al jaren in huis. Maar was het veilig? Al die waarschuwingen over giftige planten, dat bestaat toch niet, een eetbare kamerplant voor katten? We zijn er heel diep ingedoken. Op geen enkele lijst met giftige planten was de Chlorophytum (of Graslelie) te vinden. Dat was een goed teken! Nu nog meer zekerheid. En dat vonden we op hél wat lijsten over veilige planten voor huisdieren (zie de bronvermeldingen onderaan dit artikel). In november 2017 kregen we een mailtje van een oplettende lezer die dit bericht was tegengekomen en hij wilde graag weten hoe wij daarover dachten. Vonden wij deze tekst zo aannemelijk dat de Chlorophytum achter slot en grendel zou moeten voor de katten? Als je het artikel leest, dan schrik je in eerste instantie misschien. Bij het ontleden van dit artikel vallen toch een aantal zaken op die de onrust (bij ons) in ieder geval direct wegnemen: hart de auteur noemt studies (geen bronvermelding) waaruit zou blijken dat de plant een mild hallucinogeen effect heeft op katten.

planten voor katten

Ze komen van nature voor in de tropische en subtropische gebieden van Afrika en azië. De planten worden 10 tot 60 cm groot maaltijd en hebben een bladrozet van slappe 15-75 cm lange en 0,5-2 cm brede bladeren. Ze vormen dikke, vlezige wortelstokken. De kleine, meestal witte bloemen vormen een tot 120 cm lange, al blender of niet vertakte pluim. Bij sommige soorten zitten er aan de pluim ook kleine planten (valse viviparie die zodra ze de grond raken wortels vormen. De witgestreepte cultivar, chlorophytum comosum, variegatum is een populaire, gemakkelijke kamerplant. Chlorophytum wordt ook genoemd in een (mede door nasa-medewerkers samengestelde) lijst van planten die zeer geschikt zijn als luchtfilterende planten. Bron: wikipedia, veilig of giftig? Bij Kattenzorg doen wij uitgebreide research voordat we een artikel aanprijzen (of er juist voor waarschuwen om het niet te gebruiken). Toen een fokker een paar jaar geleden postte over deze plant, die eetbaar zou zijn voor katten, waren wij erg huiverig dat zomaar te geloven.

7 planten die veilig zijn voor jouw kat of hond - plantsome

Eens wat anders voor de kat dan kattengras! Eens wat anders dan kattengras:. Heb je wel eens van deze kamerplant gehoord? Of ken je de naam Graslelie of Zebragras? Misschien gaat er nog geen lichtje branden. Als je de foto ziet van deze plant, dan herinner je je deze misschien nog wel. Misschien had je er zelf wel een? In de jaren 70 en 80 was deze makkelijke kamerplant ook te vinden in veel kantoren. Chlorophytum is de botanische naam van een geslacht van eenzaadlobbige wond planten. De naam is afgeleid uit het Grieks: chloros, dat groen, en phyton, dat plant betekent. De 200 tot 220 soorten zijn groenblijvende vaste planten.

Planten voor katten
Rated 4/5 based on 889 reviews
SHARE

planten voor katten Edonaw, Sun, May, 06, 2018

Agave, allamanda, alocasia, amaryllis, anemoon, anthurium, asclepias. Azalea, berenklauw, blauweregen, christusdoorn, chrysant, clerodendrum, clivia. Croton, cyclaam, dieffenbachia, ficus, gatenplant, gloriosa, goudenregen.

planten voor katten Gubynyp, Sun, May, 06, 2018

Gevaarlijk groen, katten eten graag gras. Maar bij gebrek aan (katten)gras of omdat een kat ook weleens iets anders wil kan je huisdier aan ander groen gaan knabbelen. Gaat hij op zoek naar malse stelen en blaadjes, is het tijd om op te letten. Ohw., en sap, zaden, knollen, bollen, bessen en bloemen kunnen ook gevaarlijk voor hem zijn. Planten die giftig zijn, aardappelplantje.

planten voor katten Vefeva, Sun, May, 06, 2018

Het staat zo gezellig, een vensterbank vol planten met een kat ernaast die in het zonnetje zit. Maar weet je dat veel kamerplanten niet zo goed voor katten zijn? En ook in tuinen is er heel wat groen waar je kat akelig ziek van kan worden als hij er een hapje van neemt.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: