0

Meteen zwanger na bevalling

Verder komt er op een gegeven moment een geel groene slijmprop uit de schede van de poes, men zegt dan volgt de bevalling binnen nu en 24 uur (maar ik heb ook een keer meegemaakt dat het toch nog 48 uur duurde) vaak zie. Soms verliest een poes ineens water (als u eraan ruikt, ruikt u duidelijk als het geen urine is) Het is dan wel wenselijk dat het kitten binnen 6 uur ter wereld komt. Zo niet dan dalen de overlevingskansen. Dit heeft geen gevolgen voor de eventuele andere kittens. Wat mij afrijden opvalt dat de meeste bevallingen of 's avonds of 's ochtends heel vroeg plaatsvinden. Dat zal de natuur wel zijn. Verder is het zo dat ik ervan overtuigd ben dat poes zelf het tijdstip van bevallen kan sturen. Er is namelijk maar eenmaal een poes bevallen bij mij toen ik niet thuis was. Die poes was echter op latere leeftijd bij mij komen wonen en was al een keer bij iemand anders bevallen, ook alleen. Ik heb wel al een paar keer meegemaakt dat een kwartier nadat ik thuiskwam de persweeën begonnen. Ze hadden dus gewacht. Toch is het aan te raden om indien mogelijk de 63-64 en 65 dag bij poes in de buurt te blijven omdat op die dagen toch de meeste bevallingen plaatsvinden. De poezen bevallen altijd bij mij op de slaapkamer.

Lukk geboortefotografie pauline van

Meestal, een of twee dagen voor de bevalling wordt poes onrustiger en nerveuzer. Maar het kan zijn dat de eigenaar dat ook wordt, zeker bij de eerste bevalling, dus dat valt niet altijd. Verder verandert de vorm van de buik van de poes ook een a twee dagen voor de bevalling. Deze wordt minder bol. Dat komt omdat de kittens aan het indalen zijn. Ook kan de poes dan al wat afscheiding krijgen. Een of twee dagen voor de daadwerkelijke bevalling kan poes al weeën krijgen. Deze zijn moeilijk te voelen, maar bij sommige poezen ruik je het wel. Je ruikt dan af en toe een zoete weeïge walm. Verder kun je, niet populair bij de meeste poezen, schema temperaturen. Als de temperatuur daalt volgt zegt men de bevalling binnen 24 uur. De normale temperatuur van een kat ligt tussen de 38 en 39 graden.

naar de doos om dan heeft u een probleem en is het raadzaam om met poes 'tot een compromis te komen ' als poes zich niet happy voelt, daar ben ik ervan overtuigd de bevalling later op gang komt. Als je wilt dat poes vanaf dag een toch in de woonkamer ligt is een bench met daarover een deken en daarin de doos ook een mogelijkheid, meeste poezen vinden dat ook wel een goede oplossing. En dan begint het wachten op de bevalling. De bevalling, al ruim voor de bevalling zie en voel je als je je hand erop legt, leven in de buik van de poes. Als de kittens wakker zijn kunnen ze flink schoppen. Mijn poezen slapen altijd de laatste 14 dagen voor de bevalling bij mij op de slaapkamer. Sommige komen als de kittens flink aan het schoppen zijn met hun buik op de mijne liggen, alsof ze willen zeggen 'moet je eens voelen hoe ze schoppen" ikzelf vind dat altijd heel leuk, ben zelf nooit zwanger geweest, maar als je dat voelt heb. Hoe weet je nu dat de bevalling aanstaande is?

de vijf meest gestelde

Hoogzwangere poes 10 tot 14 dagen voor de geboorte krijgt de poes meestal nestdrang. Ze gaat dan op zoek naar een, door haar gevonden geschikte plek, om de kittens te krijgen. Het is raadzaam om voor deze tijd de werpkist of bevallingsdoos klaar te hebben staan op een plaats die u geschikt acht voor het nestje. Sommige fokkers geven de voorkeur aan een kist, die je al dan niet van bovendicht kunt doen. Ikzelf geef de voorkeur aan een doos, omdat karton wat meer meegeeft als een kitten tussen moeder en de wand beklemd raakt. De meeste poezen hebben het liefste een rustig 'afgelegen' plekje, waar geen andere poezen of honden bij kunnen komen. Dus midden op tafel, zodat iedereen de bevalling en het nest goed kan volgen is geen goede plaats. Al hoe wel uitzonderingen bevestigen de regel, ik ben een keer bij een fokker geweest eten waar moederpoes pontificaal midden op de eettafel lag met haar kittens en die vastbesloten was daar te blijven. Ik leg altijd onder in de doos wat kranten en daar boven op wat doeken. Op zoek naar goede plek gaat poes op verschillende plaatsen krabben en 'graven'. Dit kunnen allerlei plaatsen zijn, in kastjes, huisje van de krabpaal, hondenmand etc. Als u geluk heeft gaat ze ook in de doos 'graven'.

De gemiddelde draagtijd van een poes is 65 dagen, maar 60 - 69 dagen wordt als normaal beschouwd. Om de geplande datum van de bevalling van uw poes te berekenen. Klik hier, om verrassingen te voorkomen is het raadzaam om vanaf de 60ste dag van de eerste dag dat poes bij kater was, alert te zijn (u kunt ook 60 dagen opgeven in het rekenprogrammaatje.). De levensvatbaarheid van kittens ligt op de 58 dagen. Ik heb dat helaas al 2 maal meegemaakt. Eenmaal waren er 4 kittens, waarvan er 3 na de bevalling overleden. Eenmaal 3, helemaal kaal, broodmager en slechts 48 en 50 gram en alle drie hebben het zonder enige hulp van mij gered. Gedurende de zwangerschap gaat poes ook steeds meer eten, ik geef ze meestal dan ook wat extra lekkere hapjes en dergelijke. Ook gaat poes meer slapen. Draag poes ook niet meer dan nodig vooral in het tweede gedeelte van de zwangerschap.

Zwangerschap, nadat poes bij de kater is geweest, is het natuurlijk spannend of poes daadwerkelijk zwanger. De eerste tekenen van zwangerschap zijn na 2 a 3 weken zichtbaar. De tepeltjes worden wat roder en meestal ook wat groter. Dit geeft echter geen zekerheid, poes kan ook schijnzwanger zijn. Bovendien is het zo dat als een poes een miskraam krijgt in de eerste helft van de zwangerschap het goed kan zijn dat u er niets van merkt omdat het lichaam van de poes de foetussen absorbeert en er dus geen uitvloeiing of iets dergelijks. Zekerheid is er pas als poes daadwerkelijk dikker wordt. Een poes die al vaker een nestje heeft gehad, 'toont ' eerder dan een poes die nog nooit zwanger is geweest. En ook hoe meer kittens hoe eerder poes dikker wordt. Een nestje bestaat tussen de 1 en 7 kittens. Meer komt wel een sporadisch voor maar dan zijn meestal niet alle kittens levensvatbaar. Wil men op voorhand zekerheid over de zwangerschap dan kan je een echo laten maken, voor een onervaren fokker heeft het ook als voordeel dat je voor de bevalling weet hoeveel kittens er komen. Een ervaren fokker voelt en ziet het meestal van te voren, hoeveel kittens er worden verwacht.

Zwanger : az sint-Blasius

Sommige katers dekken niet afrijden als er iemand bij is, maar die van mij hebben er geen enkele moeite mee als ik erbij sta. Beau vindt het zelfs 'wel gezellig' als ik poes op schoot heb terwijl hij haar dekt. Dat is op zich wel handig, want al klinkt het gek, sommige poezen weten niet hoe het moet. (Ik heb dat alleen nog maar bij Ragdolls gezien, niet bij curltjes, ik denk omdat die misschien toch wat meer nog huiskat in zich hebben ). Deze poezen gaan op hun rug liggen, heel romantisch om zo elkaars snoetje te kunnen likken. Maar helaas zo gaat het niet. Als ik poes dan in de goede houding houdt, wil beau best op commando dekken. Door de dekkingen wordt bij poes de eisprong opgewekt. Als de bevruchting eenmaal is gelukt, zakt de krolsheid ook snel weg weg. Dit is de 'officiële leer'. Men zou hieruit kunnen concluderen dat een poes van een eerste dekking dus nog niet zwanger kan zijn, helaas niets is minder waar. Ik heb ook wel eens een ongelukje in huis gehad, een dekking en 6!

Andere poezen vinden het na de krolsheid wel mooi geweest. Ex dekkater Benji, is zijn vorige 'job' nog niet vergeten en demonstreert het nog even. Hoe gaat nu de daadwerkelijke dekking. Poes gaat door haar achterpootjes en doet haar staart opzij, soms trappelt zij daarbij met haar achterpootjes. (Als u twijfelt of uw poes krols is kriebel haar dan eens achter op de rug net voor de staart, als zij zo gaat staan is zij zeker krols). De kater springt op de poes en bijt haar in haar nekvel om haar vast te houden, en dringt bij de poes binnen. Na de dekking laat kater de poes los en gaat de poes ' als een gek ' liggen rollen levensstijl en zich van achteren likken. Beau in aktie, sommige poezen slaken ook een oerkreet als de kater zich terugtrekt, dat komt omdat er aan de penis van de kater een soort maagzuur weerhaakjes zitten en het doet poes pijn als hij zich terugtrekt. Na de dekking zijn sommige poezen ook heel agressief naar de kater, die zich dan maar snel uit de voeten maakt. Ikzelf kijk altijd via een cameraatje (of webcam, ook handig als het een logeerpoes is, kan 't vrouwtje thuis zien wat poes hier allemaal uitspookt.) in de gaten of er 'gedekt'wordt. Op zich is dat niet nodig.

Zo, zwanger - h t blog over

Alvorens een poes op dekking komt bij een kater, zal elke goede fokker een recente fiv en felv test willen zien van zowel poes als kater. Dit zijn namelijk besmettelijke en dodelijke ziektes, waar niet tegen geënt kan worden en die niet te behandelen zijn en door seksueel contact overdraagbaar zijn. Fiv felV testje, zo een testje, kun je meestal meteen bij elke dierenarts laten doen en je krijgt de uitslag binnen een paar minuten. Je hebt verschillende wikipedia merken, meestal Snep of Witness, en het lijkt een beetje op een zwangerschapstestje. De kosten zijn zo ongeveer 45 euro (exclusief eventuele kosten voor bloedprikken en/of consult, dat verschilt per dierenarts. ) Er zijn ook dierenartsen die om bloed te kunnen prikken eerst een lichte narcose geven, maar mijn inziens moet een beetje ervaren dierenarts toch zo bloed kunnen prikken.). Onderzoeken op erfelijke ziektes worden meestal ruim voor de dekking gedaan, daar deze of door een laboratorium of door een specialist op afspraak moeten worden gedaan. Een poes 'logeert' meestal tussen de 2 en 5 nachten bij de kater, afhankelijk van hoe de krolsheid verloopt. Sommige zijn echter na de krolsheid nog helemaal verliefd op elkaar, liggen het liefste elkaar nog de hele dag te knuffelen. Ik laat ze dan graag nog een paar daagjes bij elkaar.

Na de krolsheid volgt meestal na 10 -25 dagen een tweede krolsheid. Daarna kan de krolsheid rustig weer een half jaar afrijden wegblijven. Houding krolse poes, je hebt poezen die veel vaker krols worden, er zijn er ook die veel minder vaak krols worden. De eerste krolsheid kan komen tussen de 5 maanden (laat u dus niet verrassen) en de 2 jaar. Ook extra de leeftijd wanneer een kater seksueel actief wordt kan liggen tussen de 5 maanden en 2 jaar. Een poes die niet of nauwelijks krols wordt, kan ook door de dierenarts 'krols worden gespoten'. Ik ben daar echter geen voorstander van. Een andere mogelijkheid is om de poes met een niet gecastreerde kater te laten samenleven, dit kan krolsheid opwekken. Maar opgepast, als het niet de bedoeling is dat deze kater haar dekt. De kater heeft meestal eerder dan de eigenaar in de gaten dat de poes krols gaat worden.

Mag je meteen zwanger worden

Dekking, alles begint natuurlijk bij de slaatje dekking. Als men de poes door een andere dan een eventuele eigen kater laat dekken, dan is het de bedoeling dat de poes 'logeren' gaat bij de kater. Dit komt omdat de dekking ook te maken heeft met dominantie en territorium. Zo komt de poes dus in het territorium van de kater, en daarom wordt verwacht dat zij zich dus 'ondergeschikt' gedraagt, en dus zich laat dekken, omdat zij in territorium van de kater komt. Een poes laat zich alleen dekken als zij krols. (Normaal gesproken dan, ik heb er ook eentje die altijd wel wil) Een krolse poes loopt vaak door de poten heen gezakt, sommige liggen erg over de grond te rollen, is erg aanhankelijk, en is erg luidruchtig (daarmee hoopt zij dat een kater haar hoort). Een poes neemt vaak een typische krolse houding aan, waarmee ze aangeeft, dat zij zich wil laten dekken. (zie foto van bengaal). Als je twijfelt of een oes krols is, kriebel haar dan eens achter over de rug, net voor de staart en kijk of ze deze houding aanneemt) Er zijn namelijk ook poezen die 'stil' krols zijn en waar je vrijwel niets aan merkt, andere 'krijsen'. Sommige poezen sproeien ook tijdens de krolsheid of zetten andere geurvlaggen uit.

Meteen zwanger na bevalling
Rated 4/5 based on 511 reviews
SHARE

Ebisybo, Wed, May, 16, 2018

Redenen waarom we anticonceptie niet (altijd) correct gebruiken zijn: ongeplande seks je anticonceptie vergeten onvoldoende kennis over je anticonceptiemiddel seks onder invloed van alcohol /drugs ontevredenheid over je anticonceptiemiddel er nog niet volledig uit zijn of je al dan niet kinderen wilt. De meeste anticonceptiemiddelen zijn veilig, maar geen enkele methode is perfect. Soms gebeurt het ook dat het anticonceptiemiddel zelf faalt. Want je vruchtbaarheid is niet volledig te controleren.

meteen zwanger na bevalling Eluca, Wed, May, 16, 2018

Toch begrijpt niet iedereen dat een ongeplande zwangerschap nog mogelijk is, terwijl er zoveel anticonceptiemogelijkheden zijn. Maar de verschillende mogelijkheden, de lage prijs en de gemakkelijke beschikbaarheid betekenen niet automatisch dat anticonceptie altijd en juist wordt gebruikt. Anticonceptie heeft met seks te maken en dan halen (lust)gevoelens het wel eens op verstand. Bovendien is een vrouw meer dan dertig jaar vruchtbaar, tijdens zo'n lange periode is het normaal dat er al eens iets misloopt. .

meteen zwanger na bevalling Bofiqyxi, Wed, May, 16, 2018

Uit het, sexpert-onderzoek blijkt dat én op de vier zwangerschappen in Vlaanderen ongepland. Van deze zwangerschappen is én derde meteen gewenst, én derde evolueert van ongewenst naar later toch gewenst, en én derde blijft ongewenst. Hoe kan het dat je in deze tijden nog ongepland zwanger wordt? Voor een ongeplande zwangerschap hoef je je niet te schamen. Het kan iedereen overkomen.

meteen zwanger na bevalling Alofypif, Wed, May, 16, 2018

Bij een zwangerschap zowel gepland als ongepland komt er heel wat op. Is je zwangerschap ongepland? Dan begint een moeilijke periode waarin je een keuze moet maken: een, het kind houden of afstaan. Komt een ongeplande zwangerschap vaak voor?

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: